Fibromyalgie

Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent letterlijk  “pijn in bindweefsel en spieren”. Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en chronische vermoeidheid. Ook kan het zorgen voor slaapproblemen en verlies van spierkracht in het gehele lichaam.

Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening  te genezen.

Behandeling

Aratame Health heeft programma’s die door ervaring en evidenced based practices ontwikkeld zijn. Omdat fibromyalgie gepaard gaat met verschillende klachten, is de oplossing te vinden in het multidisciplinair aanpakken van de klachten. U gaat onder begeleiding van nauw samenwerkende deskundigen aan de slag met oefeningen die uw lichamelijke conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en leert u hoe u uw leefwijze en voeding kan aanpassen op uw aandoening. U kunt hierbij denken aan een team bestaande uit een cognitieve therapeut, een revalidatie arts, een diëtiste, een ontspanningstherapeut een arbeidsfysiotherapeut en fysiotherapeuten.